top of page

JeZelf zijn

Waar het uiteindelijk om gaat is dat je dat leeft waar je voor geboren bent. Dus iedereen is uniek en dat wat jij bent, wil geleefd worden. Maar wie ben jij dan en wat past bij jouw unieke zelf?

Van jongs af aan worden we 'opgevoed' en leren we binnen bepaalde kaders te bewegen (beleefd zijn, netjes zijn, gehoorzaam zijn, lief zijn, sterk zijn, en dergelijke) en deze kaders gaan op een bepaald moment knellen. Je eigen zelf geeft dan aan dat het tijd wordt om los te laten wat je hebt geleerd en om dat te leven wat echt bij je past.

Dat vergt moed. Want wie geeft dan nog aan wat wel of niet 'goed' is? Waar is dan nog de veiligheid van 'weten waar je aan toe bent', 'weten hoe de dingen gaan' en 'weten hoe jij je moet bewegen'?

Omdat het niet anders kan dan dat jij jezelf gaat zijn, net als elke bloem zichzelf zal moeten zijn, komt er op een gegeven moment een keerpunt in je leven. Dit punt is vaak een heel heftige periode waarin alles precies verkeerd om lijkt te gaan. Alles valt om. Zo'n periode is een inkeerperiode. Je komt letterlijk tot inkeer over alles wat je hebt bedacht.

Een ieder is anders en bij een ieder loopt dit proces anders. De een komt in een burnout terecht (of meerdere mocht het proces meer tijd nodig hebben), een ander wordt depressief (dan wel meerdere keren), een ander wordt chronisch bang (opgebouwde omkeermomenten) en weer een ander heeft helemaal niets maar voelt van binnen dat er iets niet meer klopt (de omkeer wordt gewoon aangevoeld).

Om dit proces goed te doorlopen, is het nodig om bewust door zo'n periode heen te lopen. Zo gauw je weet dat het meer dan goed is waar je doorheen loopt, en voelt; ik ga nu eindelijk mezelf leven, wordt zo'n omkeerperiode een prachtige omkeer die niets dan mooiheid aan je kan geven. Dit in tegenstelling tot het slachtofferschap; 'vreselijk dat dit me overkomt', 'dit is verkeerd', 'ik heb hulp nodig want het gaat niet goed met me', wat veel lijden met zich meebrengt en ook nog eens maakt dat de omkeerperiode een blokkade wordt, eentje die in ieder geval nog een keer zal verschijnen.

Kom je bij mij, dan gaan we leren onderscheiden wat jouw 'klachten' jou te vertellen hebben en hoe je elke seconde van je 'klachten' bewust kan voelen dat je in jezelf zakt, waardoor op de lange termijn je leert om jezelf te zijn.

Er zijn meer dan genoeg boterbloemen op de wereld, maar niet iedereen is er een. Durf je uit te komen voor wie jij bent, helemaal los van dat wat er van je verwacht wordt? Dat is lef hebben en op de lange termijn zeer vervuld leven, van binnenuit.

Uitgelichte berichten
Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page